מתכון לקציצות טונה אפויות, טעימות ומנחמות לקראת החזרה ללימודים



אם אתם מחפשים מנה קלילה, טעימה ומזינה, שאפשר לארוז בקופסאת אוכל השפית תמרה אהרוני בתכנית תמרה וחברים שמשודרת בקשת 12 ובערוץ foody מעניקה מתכון קל להכנה, טעים במיוחד, להכנת קציצות טונה אפויות בתנור, עם הרבה טעם ובלי טיגון!

הסוד?

 טונה בשמן זית – שילוב מנצח בין טעם טוב למה שעושה טוב לגוף.
שמן הזית מוסיף עומק ועשיר בנוגדי חמצון, והטונה מספקת מנת חלבון רזה ומשביעה שמתאימה גם לקטנים וגם לגדולים.

הקציצות יוצאות רכות מבפנים, זהובות מבחוץ, והכי כיף? הן טעימות גם כשהן קרות!
אז אם בא לכם משהו קצת אחר ליום טיול, ליום עבודה או פשוט לארוחת ערב קלילה – זה בדיוק בשבילכם.

 

 

מתכון להכנת קציצות טונה אפויות עם זוקיני/ מתכון ל-4–5 מנות

 

מרכיבים:

  • 3 קופסאות טונה ריו מרה בשמן זית, 160 גרם (סה"כ 480 גרם)
  • 2 ביצים (M)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • ½ צרור כוסברה, קצוצה
  • ½ פלפל צ’ילי ירוק בינוני, קצוץ דק
  • 2 זוקיני ירוקים בינוניים, מגוררים וסחוטים מנוזלים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף שמן זית

 

להגשה:

  • טורטיות בינוניות
  • מיונז
  • לימון כבוש
  • ביצה קשה פרוסה
  • ירקות טריים לפי הטעם

 

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון, מצב סטטי).
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות.
  3. בידיים משומנות יוצרים קציצות שמנמנות ופחוסות.
  4. מסדרים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מעל.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהקציצות זהובות ויציבות (למי שמעדיף – אפשר גם לטגן).

 

 

הצעת הגשה:

מורחים טורטייה במיונז ולימון כבוש, מניחים עליה קציצות טונה חמות או קרות, פרוסות ביצה קשה, ירקות טריים – ומגלגלים לרול טעים ומזין.

 

  באדיבות  foodyלריו מרה

קרדיט לצלם

צילום אפיק גבאי

  • קישור לתוכנית המלאה עם מתכון לקציצות טונה אפויות

 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה